Renovera köket själv på semestern

Det är vanligt att man utför renoveringar under semestern. Det är under semesterdagarna som tiden och orken finns att ta tag i större projekt och därför passar de flesta på just under semestern. Köksrenovering kan vara ett projekt att roa sig med under semesterdagarna och det går utmärkt att utföra renoveringen själv i viss mån och till ett billigt pris.

En omfattande köksrenovering bör göras av professionella hantverkare eftersom det ofta innebär dragning av rör och el. Men om köket ska genomgå en ytlig och enkel renovering kan du som privatperson utföra arbetet själv.

Tips och tricks för att utföra köksrenoveringen själv

Man behöver inte vara en professionell hantverkare för att utöva enklare former av renoveringar. Att måla eller byta ut köksluckor kräver inte mer än ett par verktyg, lite tid och lite noggrannhet. Det går även bra att sätta upp nytt kakel på väggarna om man har lite kunskap om hur det ska utföras. Så länge inte renoveringen kan medföra risker eller kan skapa defekter som i sin tur kan bli  bra pris på köksrenovering stockholm plus de är farliga och dyra, så går det bra att göra en hel del själv.

Att måla väggarna, köksluckorna eller sätta upp nytt kakel på väggarna är både enkelt och billigt, men kan göra en enorm skillnad på utseendet och ge köket ett ordentligt lyft.

När du ska köpa målarfärg bör du prata med personalen i butiken så att du kan få rätt färg för rätt ändamål och en passande pensel.

Ska du sätta upp kakel själv för första gången finns det instruktionsfilmer på Youtube som du kan titta på för att få kunskap om hur det går till.

Tänk på att det är skillnad på att äga och att hyra sitt boende när det gäller renoveringar. Rådfråga alltid hyresvärden om allt du planerar att göra – innan du gör det.

Ta hjälp av proffs i nödsituationer

Om du trots allt stöter på problem längs vägen, eller känner att renoveringen blir för svår och övermäktig att klara av själv, är det alltid bäst att anlita proffs istället. Annars finns risken att något går snett eller att renoveringen drar ut på tiden. Att bo i ett renoveringsprojekt är psykiskt tärande och det kommer bli extra tufft när du börjar arbeta igen. Med hjälp av ROT-avdraget blir det billigare att anlita proffs, så tveka inte att få jobbet klart av någon som kan sin sak.